Gyermekpszichológiáról érthetően

Deliága Éva gyermekpszichológus blogja

Gyermek foglalkozások

2016. április 26. - Deliága Éva pszichológus
A gyermekkel való találkozások (általában 5-6 45 perces alkalom, heti rendszerességgel) során a bizalmi légkört kialakítva igyekszem a gyermeket megismerni, személyiségfejlődésébe, érzelmi és pszichés mozgatórugóiba bepillantást nyerni. Az alábbi kérdések szolgálhatnak támpontul, a szülő által megfogalmazott specifikusabb kérdések mellett:
1. Melyek a megtartandó, az életkornak megfelelően működőképes, egészséges részek, vagyis melyek azok az erőforrások, amiket a gyermek felhasználhat?
2. Mi az, ami zavart szenvedett, és nem funkcionál tovább, vagyis milyen magatartásmódokat, kifejezésmintákat kell megkísérelnünk visszaállítani?
3. Mi az, amivel a gyerek soha nem rendelkezett, amit ki kell alakítani?
4. Melyek a kihasználatlan potenciálok, mi az, ami esetleg az átlagosnál fejlettebb, szunnyadó, de kifejleszthető képesség?
A foglalkozások játékos formában zajlanak, melyeken a gyerekek az esetek túlnyomó többségében lelkesen, szívesen vesznek részt! Szülők részvételére a gyermek foglalkozásain — igény esetén — van lehetőség. A szülők számára kényelmes váróhelyiség biztosított.
Négy évesnél fiatalabb gyermekek esetében baba—mama-konzultáció keretében zajlanak a foglalkozások, amikor az egyik vagy minkét szülő jelen van a gyermekkel.
1-cute-kid1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://deliagaevagyermekpszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr978665236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.