Gyermekpszichológiáról érthetően

Deliága Éva gyermekpszichológus blogja

Deliága Éva gyermekpszichológus blogja

Mit kezdjünk az akaratossággal?

2017. december 07. - Deliága Éva pszichológus

Megjelent első könyvem!

A magyar könyvpiacon szinte egyedülálló: pszichológia szempontból a gyermekneveléshez irányt mutató, kreatív, segítő szakmai-és mesekönyvet hoztunk létre szerzőtársammal: Lovász Hajnalka pedagógussal.

borito.jpg

Dedikált példányt itt rendelhet.

Ajánló

A szülőknek szóló részben nyolc, gyakorlatban jól alkalmazható, könnyen elsajátítható módszert dolgoztam ki, mellyel bővítheti a szülő az eszköztárát. Nincs olyan mindennapi konfliktushelyzet, melynek ne létezne empatikus feloldása. A különböző szituációkhoz és személyiségekhez igazodóan, a mesék példát mutatnak egy-egy módszer lehetséges alkalmazására. A zoknifigurák kalandjait - a szülők visszajelzései alapján - szívesen hallgatják, és kérik újra, meg újra a gyerekek. A zokni figurancsok kalandjain izgulva, velük együtt érezve, észrevétlenül fejlődik  a gyerekek érzelemkifejezése, empátiája és konfliktusmegoldási készsége.Hajnalka – sokat tapasztalt anyuka lévén – jó érzékkel szövi meséibe a legtöbb kisgyermek érdeklődésére számot tartható járműveket, épületeket, helyszíneket. A magyar meseirodalmat meglátásom szerint egyedülálló módon gazdagítja nagy emberismeretről tanúbizonyságot tevő, dacszelidítő történetekkel, melyeket a budapesti helyszínek miatt még inkább sajátjának érezhet az olvasó.
Ajánljuk ezt a könyvet olyan óvodás és kisiskolás korú gyermekek szüleinek, akik igényes, kreatív, választékos magyar nyelven íródott, a gyermek indulatkezelését fejlesztő, akaratosságuk feloldásában segítő mesékkel szeretnék csemetéiket megörvendeztetni.
Gondolatok a szerzőktől
Nagy örömünkre szolgál, hogy az évek óta csak gondolatban létező, majd fiókban őrizgetett mesék, és a több mint 10 év gyermekpszichológusi munka során szerzett gyakorlati tapasztalat szerencsés találkozásából megszülethetett ez a könyv.
Reméljük, hogy a könyv minden sorából, egész filozófiájából érződik a szeretetteli, gyermekközpontú megközelítés, mely a gyermek érdekét tartja szem előtt. Nem az a cél, hogy a szülő tökéletessé váljon, hogy minden helyzetet, minden konfliktust tankönyve illő módon kezeljen. A szülő is ember, felé sem támaszthatunk irreális elvárásokat. A könyv nem azt keresi, hogy mit rontott el a szülő, ellenkezőleg, megkeresi azokat a pontokat: elfogadás, következetesség, melyekre építeni lehet és szelíd tanácsaival a szülő-gyermek kapcsolat javítását, a szülő magabiztosságának növelését tűzte ki célul.
Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket! Jó olvasgatást kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://deliagaevagyermekpszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr9113452613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelence.blog 2018.06.22. 14:21:39

Kedves Éva!

Csodálatos a könyv! A kisfiam 18 hónapos. Mostanában vált akaratossá, és elég nehezen kezeltem. Kávézni mentünk anyósommal a könyvesboltba, mikor felkiáltottam, hogy nekem egy könyv kéne hiszti ellen. Erre pont ott álltam előtte a polcnál. Már este elolvastam - a kisfiam szívesen hallgatja a meséket, de szerintem még nem mindent ért meg belőlük-, és teljesen beleszerettem.
Lesz ezeknek a meséknek folytatása? Mert azaz igazság, hogy hihetetlenül tetszenek még így felnőtt fejjel is. Nagyon mulatságosak, és kedvesek. Kicsit azt éreztem, hogy nem csak Bálint Ágnes Mazsolája létezik. :)
süti beállítások módosítása